четвъртък, 23 август 2012 г.

Вечното е всичко!

2
Вечното е всичко!
Всички процеси подържащи Целостта Му, протичат тук и сега в него и то с Любов!Няма нищо извън него, защото

всичко е в него!

Вечното се създава само! То е плод на собствената си съвършенство - Любов!

Вечното е и неизразимо поради двойствения си характер. То няма начало и край, но е Цяло и всичко е в Него! То е кръговрат на противоположностите!


Вечното е и единство и проява на противоположностиДуховен и материален свят… и проявата им като мисли и действия в един умствен свят, сътворяващ чрез нас реалности – различна степен на проява на равновесието между противоположностите, но не и борба!

Вечното е в постоянно движение! Винаги някой нарушава равновесието Му, поради незнание и винаги То го възстановява и се самоусъвършенства!

Вечното е сбор от вибрационни нива – Всичко трепти, но с различни скорости – високи (ВЧ), средни (СЧ ) и ниски (НЧ) честоти!

Вечното се нуждае от нас – създало ни е, за да го създаваме, но изразявайки волята му!

Ние сме част от Неговото съвършенство и искаме или не искаме, участваме в този съзидателен процес на Вечното - Живот!

То е живо чрез нас, а ние чрез него!


За да опишем истината за Вечното трябва да опознаем и двете Му страни. Те винаги се проявяват едновременно и предизвикват проявата на равновесните сили. За да има движение се нарушава равновесието - за да се възстанови и се възстановява - за да се наруши!
Ние приемаме кръговрата в природата като естествен и оптимален вариант за нейното съществуване. Защо не открием и кръговрата на Енергияматерия и неговата цикличност (квантов характер/, породена от нарушаване на равновесието и съответното му възстановяване!
От формулата на Айнщайн E / m = C2 се разбира, че Енергията - E и материята - m са в някакво отношение равно на скоростта на светлината - C и то на квадрат - C2? Но нали максималната скорост е скоростта на светлината - C?
На всяко изменение на Енергията Е, съответства и изменение на материятаm (симетрията спрямо оста х, обяснява огледалния принцип). За да се съхрани константният характер на скоростта на светлината – С, когато се извършва прехода Енергияматерия със скорост C, се извършва и преход материяЕнергия, също със скорост C. Процеса е едновременен и двупосочен и сумирането на двете скорости е естествено и равно на C2! Освен това, за да се съхрани равновесието в двата свята на измененията в  дясно - Е и m намаляват, съответстват изменения в ляво - Е и m се увеличават.
Тогава, какво сме ние? Не сме ли едно съчетание на: Енергияматерия, формасъдържание, Душаген… в много светлина. Познаваме ли реалността в която живеем? Тя, като част от едно цяло, не е ли просто резултат обобщаващ двата свята, чрез нас в един – нашият! За да бъде Животът ни в  хармония, не трябва ли да опознаем и двата свята, за да можем да изживяваме по най-щастливият начин различните събития породени от „смесването” им?
 Енергията е в непрекъснато движение през нас и чрез нас! Когато тече свободно, предизвиква най-красивите ни изживявания, а когато не може да мине, се натрупва някъде в нас или около нас и се стреми силово да си направи път, предизвиквайки страдания! Необходимата Енергия за процеса наречен Живот, протича през нас и не може да бъде спрян. Затова нека не затваряме “кранчетата си”, за да не предизвикваме страданията си.
Всичко, съществува извън нас и в нас, независимо от осъзнаването му от нас и ни дава възможност да изразим себе си като одухотворим делата си чрез теория и материализираме идеите си чрез практика. По такъв начин можем да открием и изразим своята уникална индивидуалност
Силата на Живота е в неосъзнатият ни стремеж да разберем Вечното, заложен в нас като индивидуалност!
Всичко е взаимосвързано… и е в едно Цяло… и се влияе от всичко останало… и всяка частица от него съдържа информация за Цялото! От семето пониква дърво, а от дървото се ражда плод… съдържащ в себе си семето! Вечното е и единство на противоречия, стремящи се към равновесие. Ето защо и самият експеримент променя Вечното и Вечното откликва на експеримента. Цялото е живо! Всяко въздействие върху него го преподрежда и предизвиква изживявания, които от своя страна, също предизвикват изживявания в този който ги е предизвикал...
Животът е вечно противоречие..., ние също. Противоречива същност в противоречива среда – едно великолепно изобилие от възможности за Живот и една невъзможност да се дефинираме.
Нека разложим духовните и материални сили!
 Видимо се очертава противоречивата им същност спрямо оста у - бъдеще и минало! Интересното в случая е еднаквостта им, спрямо оста х, което прави възможно проявата на времето и пространството, тоест ДВИЖЕНИЕто!
Обречени сме да свършим работата, за която сме създадени, притискани от тези противоречиви сили и е по-добре да осъзнаем този факт! Не ни е позволено да бъдем други, защото работата трябва да се извърши. Резултатът е ДВИЖЕНИЕ!
 Вечното изживява себе си чрез теб… чрез нас! Работата трябва да се извърши от теб… от нас. То винаги има и други варианти и каква ще бъде ползата ти да се откажеш от тази си възможност за проява?
Любовта е възможността Енергията да “тече” през теб… през нас. Нашата отвореност за нея е преход от нещастие към щастие! Оптимизмът, държи “кранчетата” ни отворени.


Text Box: миналоText Box: бъдеще






Духовен свят
Умствен свят
Материален свят
Високи честоти
Ние сме някъде тук между тези противо-положности, търсейки свободата и изразявайки волята си! Какво велико изобилие от възмож-ности!
Но избирайки едно-то, избираме и неговата противоположност, пре-дизвикваща в нас огромна съпротива. Нашето невежество за тази двойственост и нашите претенции ни правят борбени и нещастни.
Невъзможно е да из-лезем победители на-рушавайки равновеси-ето на Вечното!
То е помислило за себе си как да оцелява и ни е създало… Пуснало ни е на свобода да се проявяваме и ни е дало всичко, защото е сигурно че е неуязвимо. Тези противоположности са ограничения за невежес-твото ни, но са без-крайност, ако осъзнаем, че те пораждат еволю-ционното ни развитие!
Какво съвършенство - капан и свобода в едно! И всичко зависи от избора ни, а той пък от степента на нашето невежеството.
Аз избрах да бъдат безкрайност!
Ниски честоти
Вълни dt2 → 0
Частици ds² → 0
Енергия
Материя
Одухотвореност
Материалност
Душа
Ген
Движение
Покой
Теория
Практика
Съдържание
Форма
Вяра
Знание
Религии
Науки
Баща
Майка
Събиране
Разделяне
Издигане
Падане
Разширяване
Свиване
На вън
На вътре
Загряване
Охлаждане
Пара
Лед
Причина
Следствие
Сега
Тук
Невидимо
Видимо
Качество
Количество
Антитеза
Теза
Любов
Страх
Квант
Фотон
Време dt²
Пространство ds²
Електричество
Магнетизъм …
ds2 = ∞; dt2 → 0
dt² = ∞; ds² → 0

0 коментара:

Публикуване на коментар