понеделник, 28 май 2012 г.

КАК ДА ПРОЧЕТЕМ МИСЛИТЕ НА ТЕЗИ СРЕЩУ НАС

2

Обикновено очите ни следват мислите и ако ни гледат в очите, другите могат да разберат за какво си мислим. Вероятно ще се съгласите, че да четеш мислите на другия срещу вас по очите му е полезно? Благодарение на това всеки може да разбере лъжат ли го или пък да определи дали на събеседникът му е интересно това, което му говорим. Този полезен навик владеят до съвършенство майсторите на покера.
Как да четем мислите на събеседника по очите му?
"Очи в очи". imageПодобен контакт със събеседника показва, че той е много заинтригуван от разговора. Продължителният зрителен контакт може да говори и за това, че човекът е наплашен и/или не ви се доверява. Кратък зрителен контакт- човекът е обезпокоен и/или не го интересува разговора. А пълното отсъствие на зрителен контак свидетелства за пълно безразличие към вашия разговор. 
Човекът гледа нагоре.
imageВдигнатите нагоре очи са признак на презрение, сарказъм или раздразнение, насочено към вас. В повечето случаи означава проява на снизходителност. 
Ако човекът гледа в горния десен ъгъл, той визуално си представя запазената в паметта картинка. imageНакарайте някой да опише външността на друг човек, и вашият събеседник обезателно ще вдигне очи нагоре и ще погледне в негово вдясно. 
Ако човек отмества очи в горния ляв ъгъл, това е свидетелство, че той нагледно се опитва да си представи нещо. imageКогато се опитваме да използваме фантазията си за това, че зрително да си нарисуваме някаква картинка, ние повдигаме очи и гледаме вляво. 
imageАко вашият събеседник гледа напред, това значи, че се опитва да си спомни нещо. Опитайте да го накарате да си спомния някоя мелодия и той ще погледне право напред. 
Гледайки наляво,image хората си спомнят звуци. Когато човек си представя мелодия или измисял нова, той гледа вляво. Накарайте няко да си представи бръмчене на пчела и той непременно ще погледне вляво. 
Ако вашият човек поглежда надолу и направо,
image той води вътрешен диалог. Той или обмисля казаното от вас или пък мисли какво да ви каже. 
Ако човек поглежда надолу и вляво, той мисли за впечатлението си от нещо.
imageПитайте го какви чувства изпитва на рождения си ден и преди да ви отговори ще отпусне очи и ще погледне вляво. 
Отпускайки очи, ние показваме, че се чувстваме некомфортно и даже смутено. Често, ако човек се стеснява и не иска да говори, той гледа надолу.
image Тези правила се отнасят за всички, само че левичарите правят всичко наобратно. Така че внимавайте с кого говорите. 

Научавайки се да контролира погледа си, човек може да накара другите да му вярват безпрекословно- всъщност как може да ме лъжат, като ме гледат право в очите?!?

0 коментара:

Публикуване на коментар