сряда, 12 септември 2012 г.

СЪЗДАДЕН СИ, ЗА ДА СЪЗДАВАШ...

2


Енергията тече през Теб, предизвиквайки съзидателния процес. Ти си винаги между хаоса и реда, вълновия и материален свят и степента на осъзнаването на това състояние е твоето развитие.

От хаоса, според своите “нужди” и степен на осъзнатост, ти създаваш ред! Другите правят същото. Редът на другите е твоят хаос. Твоят ред е техния хаос и ние сме вечно недоволни, че нещата не са така, както би ни се искало. Не можем да осъзнаем, че нашето невежество довежда само до претенции и борби.

 А Вечното е и двете! Хаос – възможност да се проявим и ред – възможност, по резултата да оценим правилността от действията си!

Необходимата Енергия за процеса протича през нас и другите. Затвориш ли “кранчетата”, последствията са единствено за теб. Процесът не спира и Енергията ще потече през другите.
Животът е вечно противоречие..., ти също. Противоречива същност в противоречива среда - едно великолепно изобилие от възможности за Живот и една невъзможност ти да се дефинираш. Обречен си да свършиш и работата, за която си създаден освободен от  дефинираности пораждащи претенции.

Нещата се повтарят, защото ти не се променяш. Предопределено ти е да усъвършенстваш Вечното, като усъвършенстваш себе си, научавайки неговите закони!

СЪЗДАДЕН СИ, ЗА ДА СЪЗДАВАШ... и започваш да създаваш собственото си самочувствие. Умът, колкото и малко да знае, умее да му придава значимост. Той сътворява, за да докаже на себе си... своята жизненост! Но това не е ли егото?

Всяка твоя дефинираност те ангажира. Ти не си свободен и изпитваш ограничението и. Новото трудно ще прониква в теб и потока на информация течащ от Вечното към теб ще бъде променен. Ти ограничаваш създателя си да те използва по предназначение противопоставяйки му своето „нищожно” познание за света или просто – характер (инат) или по-сложната проява на умът – Егото си! Струва ли си цената? Както винаги  разбираме това със закъснение.

Удачно е да отбележа, че написаното в тази книга има за цел да намали това закъснение. Ние сме на тази Земя – майка, за да се научим да сме свободни от дефинираности и да творим съвършенството на Вечното. Вярно е, че сме ограничени от неговото намерение, но нека не забравяме, че То е една безкрайност съдържащо всичко в себе си!

То е по-мъдро от нас и неговите грешки едва ли са фатални за нас. Нека Му се доверим и започнем да се вслушваме в Душата си, за да можем да научим езика на Вечното и разберем неговото намерение спрямо нашето развитие.

ПРОМЕНИ СЕБЕ СИ, ЗА ДА ПРОМЕНИШ СВЕТА!
ВСЕКИ, КОЙТО ПРЕВЪЗНАСЯ СЕБЕ СИ, ЩЕ БЪДЕ УНИЗЕН, А КОЙТО СЕ СМИРЯВА ЩЕ БЪДЕ ВЪЗДИГНАТ.
Лука Свето Евангелие, глава 18, стих 14

ТИ ИМАШ ВСИЧКО - ЕНЕРГИЯТА ТЕЧЕ ПРЕЗ ТЕБ!

Енергията на Вълновият свят – съдържа информация, стремяща се към проява и развитие.

Материален свят съдържа информация – стремяща се към покой. Един запис на човешките творения – пирамиди, къщи, коли, ракети, компютри… и много изкуство! 

Автор: Венцислав Димитров

0 коментара:

Публикуване на коментар